Αναζήτηση

Lockdown στην Κοζάνη. Στα όριά του το νοσοκομείο

Το νοσοκομείο έχει φτάσει στα όρια του

Περιγράφοντας την κατάσταση της περιοχής ο Δήμαρχος ανέφερε πως το νοσοκομείο Μαμάτσειο έχει φτάσει στα όρια του, νοσηλεύονται πάρα πολλοί ασθενείς με κορoνοϊο και φεύγουν ασθενείς και σε άλλες περιοχές. Παράλληλα σημείωσε πως είναι ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση σε συνδυασμό με το γεγονός πως το νοσοκομείο έχει χρόνια προβλήματα, έχει εγκαταλειφτεί για χρόνια στην τύχη του και δεν υποστηρίζεται όπως θα έπρεπε γιατί χρειάζεται σημαντική αναβάθμιση και όλα αυτά συσσωρεύονται το ένα πάνω στο άλλο με συνέπεια να υπάρχει αυτή η εικόνα.

Ο ίδιος επεσήμανε πως ο μεγαλύτερος αριθμός των κρουσμάτων ήταν σε νεαρές ηλικίες δηλαδή κάτω από τα 35.

Ο κ. Μαλούτας πρόσθεσε πως από την αρχή της βδομάδας είχαν εντείνει την επικοινωνιακή τους καμπάνια για την χρήση των μέτρων προστασίας, ενώ την Τρίτη υπήρξε και σύσκεψη με τους φορείς αλλά μάλλον ήταν αργά όπως σημείωσε ο ίδιος. Μάλιστα υπογράμμισε πως προσπάθησαν να προσεγγίσουν και να ενημερώσουν τους νέους με πρόσωπα και πράγματα που είναι οικεία σε αυτούς όπως γνωστούς YouTubers.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοζάνη είναι η πρώτη Περιφέρεια που μπαίνει στο επίπεδο συναγερμού 4 από αύριο στις 6 το πρωί και για 14 ημέρες, δηλαδή έως και τις 29-10-2020, αφού η συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα έχει 227 ενεργά κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 14 ημέρες, ενώ σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμη 22.

Έτσι από αύριο στην Κοζάνη γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, αναστέλλονται όλες οι συναθροίσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός της Περιφερειακής Ενότητας.

5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων