Αναζήτηση

Nύχτα-κόλαση την Αττική: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά - Συνεχείς εκκενώσεις οικισμών

Ένα πολύ δύσκολο βράδυ έζησαν οι κάτοικοι της βόρειας Αττικής, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις με την Πυροσβεστική να δίνει τεράστια μάχη.

Τα μέτωπα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι πολλά. Αφού οι φλόγες κατέκαψε Δροσοπηγή και Κρυονέρι, η πύρινη λαίλαπα πέρασε από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών.

Πλέον τα κύρια μέτωπα βρίσκονται στις Αφίδνες, την Ιπποκράτειο Πολιτεία, στον οικισμό των Ποντίων στα δυτικά του Αγίου Στεφάνου. Την ίδια ώρα, πολλά σπίτια σε Αφίδνες και Δροσοπηγή έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ χιλιάδες κάτοικοι από διάφορες περιοχές έχουν απομακρυνθεί ύστερα από μήνυμα του 112.

Δύσκολη η κατάσταση τις Αφίδνες Στις Αφίδνες, εκτός από σπίτια, οι φλόγες έχουν κάψει αρκετό μέρος του δάσους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καύσιμη ύλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κοπεί και καεί κάποια καλώδια της ΔΕΗ. Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν φτάσει και από Ωρωπό, Νέα Φιλαδέλφεια και Αυλώνα για ενίσχυση, προσπαθώντας να καθυστερήσουν όσον το δυνατό περισσότερο τις φλόγες.

15 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων