Αναζήτηση

New York Times: «Αμερική, βγάλε πρόεδρο τον Τζο Μπάιντεν»

«Αμερική, βγάλε πρόεδρο τον Τζο Μπάιντεν». Με αυτόν τον τίτλο στο κεντρικό άρθρο του σημερινού φύλλου, η εκδοτική ομάδα των New York Times «υιοθέτησε» την υποψηφιότητα του Δημοκρατικού υποψηφίου και κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να τον ψηφίσουν στις 3 Νοεμβρίου.

Το έκανε δε σε μία στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ τερμάτισε τις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο για τον έγκριση ενός νέου πακέτου στήριξης της οικονομίας, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται σφόδρα από την κρίση που προκαλεί η πανδημία του Covid-19.

Παρά το γεγονός ότι η ανοιχτή υποστήριξη προς κάποιον από τους υποψηφίους αποτελεί συνήθη πρακτικά για πολά αμερικανικά ΜΜΕ, αυτή τη φορά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο η κίνηση, αλλά και το σκεπτικό της. Κι αυτό διότι το editorial, αφού διαπιστώνει ότι ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να είναι «πρόεδρος όλων των Αμερικανών», συνεχίζει: «Σε προηγούμενες εκλογές, μια τέτοια υπόσχεση θα έμοιαζε τετριμμένη ή παραπλανητική. Σήμερα, όμως, η ιδέα ότι ο πρόεδρος θα έπρεπε να έχει στην καρδιά του τα συμφέροντα ολόκληρου του έθνους φαντάζει περίπου επαναστατική».

Με τον τρόπο αυτό, η εκδοτική ομάδα της εφημερίδας που έχει βρεθεί πολλάκις απέναντι στον Τραμπ υπογραμμίζει αυτό που η ίδια, όπως άλλωστε και πολλοί ακόμη, θεωρούν ως το μεγαλύτερο – πιο μεγάλο ακόμη και από την πανδημία – πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες: Τον διχασμό και την έντονη πόλωση στις τάξεις της κοινωνίας, που συνιστούν μια τεράστια απειλή για τη χώρα.

7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων