Αναζήτηση

Reuters: Κάθε 15 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του από τον κορωνοϊό

Οι θάνατοι από τον κορονοϊό παγκόσμια ξεπέρασαν τις 700.000 την Τετάρτη, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία, την Ινδία και το Μεξικό να βρίσκονται πρώτες στη λίστα των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς. 

Σχεδόν 5.900 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε 24 ώρες κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters, που βασίζονται σε δεδομένα των τελευταίων δύο εβδομάδων. Αυτό ισοδυναμεί με 247 άτομα ανά ώρα ή ένα άτομο κάθε 15 δευτερόλεπτα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Λατινική Αμερική είναι τα νέα επίκεντρα της πανδημίας και αγωνίζονται και οι δύο να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Ο κορωνοϊός άργησε σχετικά να φτάσει στη Λατινική Αμερική, η οποία φιλοξενεί περίπου 640 εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, έκτοτε, αξιωματούχοι δίνουν πραγματική μάχη για να περιορίσουν τη διάδοση του ιού η οποία ευνοείται λόγω της φτώχειας και των πυκνοκατοικημένων πόλεων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ζουν περίπου 330 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν επίσης πληγεί από τον ιό, παρόλο που είναι ένα από τα πλουσιότερα έθνη στον κόσμο.

Ακόμα και σε μέρη του κόσμου που φάνηκε να έχουν περιορίσει την εξάπλωση του ιού, χώρες καταγράφουν εκ νέου ημερήσια ρεκόρ κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι η μάχη δεν έχει ακόμη τελειώσει. Μεταξύ αυτών η Αυστραλία, η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, η Βολιβία, το Σουδάν, η Αιθιοπία, η Βουλγαρία, το Βέλγιο, το Ουζμπεκιστάν και το Ισραήλ.

12 προβολές0 σχόλια