Αναζήτηση

Tο «κορωνογεύμα» του Μητσοτάκη στην Ικαρία σε παγκόσμια προβολή

Mε την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία και πιο συγκεκριμένα με το γεύμα στο οποίο παρακάθισε στο σπίτι του βουλευτή Χρ. Στεφανάδη ασχολούνται τα διεθνή μέσα, φιλοξενώντας εκτενή ρεπορτάζ.

Mάλιστα, όπως θυμίζουν, είναι η δεύτερη φορά που ο Κ. Μητσοτάκης κατηγορείται για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό θυμίζοντας την εξόρμήσή του στην Πάρνηθα. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ότι έσπασε ξανά το lockdown», είναι ο τίτλος των New York Times. Στο ρεπορτάζ τους, το οποίο έχει υπότιτλο «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συγκέντρωση 30- 40 ατόμων το Σαββατοκύριακο», επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, δέχθηκε πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο επειδή προφανώς παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού «της συντηρητικής κυβέρνησής του» Το δημοσίευμα του Politico «Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ξανά για παραβίαση των κανόνων του lockdown», Και το Politico, σημειώνει ότι όλα έγιναν το πρώτο Σαββατοκύριακο της επιβολής σκληρών νέων περιορισμών ενώ και αυτό υπενθυμίζει από την πλευρά του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατηγορηθεί για παραβίαση του lockdown και στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν πήγε στην Πάρνηθα με τη σύζυγό του για ποδήλατο και φωτογραφήθηκε με αρκετούς περαστικούς, εκ των οποίων κανένας δεν φορούσε μάσκα.

Έκτενές δημοσίευμα για τα όσα συνέβησαν στην Ικαρία είχε και η εφημερίδα Guardian. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με αυξανόμενο οργή μετά τους ισχυρισμούς ότι παρευρέθηκε σε γεύμα που ξεπέρασε τα όρια των συγκεντρώσεων, την ίδια μέρα που οι περιορισμοί υγείας είχαν αυστηροποιηθεί για να αποτραπεί η μετάδοση του ιού», σημειώνει στο δημοσίευμά της η δημοσιογράφος Helena Smith.

6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων