Αναζήτηση

Three and the cuckoo's band...

Στα τέλη της δεκαετίας του 90, η φούσκα του χρηματιστήριου και η νεοπλουτίστικη στραφταλιζέ δηθένια είχαν δημιουργήσει σε όλους μας μια εικόνα επίπλαστης ευημερίας, με αποτέλεσμα μεταξύ των πολιτών να υπάρχει ένας δείκτης απίστευτα μεγάλης αισιοδοξίας.

Θυμάμαι, ότι και στην πόλη μας, οι περισσότεροι από μας, ήταν σίγουροι οτι τα προσεχή χρόνια θα ήταν χρόνια μιας πρωτόφαντης για τα τοπικά δεδομένα ανάπτυξης. Λεγόταν και από αρκετά επίσημες πηγές μάλιστα, ότι η πόλη, το 2015 πληθυσμιακά, θα άγγιζε τους 50.000 κατοίκους!!


Γράφει ο Nikos Limaniotis

Τρια ήταν τα "προαπαιτούμενα" που θεωρούνταν ως οι δυνάμει "σπίθες" του αναμενόμενου αναπτυξιακού μπουμ. α) Η αποπεράτωση του περιφερειακού που θα έβγαζε τις ρυπογόνες νταλίκες εκτός του αστικού ιστού β) Η αποπεράτωση της Γέφυρας Ρίου-Αντίρριου που θα βοηθούσε ώστε οι Πλατανίτης/Παλαιοπαναγιά να γνωρίσουν τρομερή ζήτηση για κατοικία - περιμέναμε να γίνουν το τοπικό αντίστοιχο της Βουλιαγμένης/Γλυφάδας για την Αθήνα. γ) Η αποπεράτωση των οδικών αξόνων που θα διευκόλυνε Αθηναίους, Μεσολογγίτες, Αγρινιώτες, Γιαννιώτες κλπ. να επισκέπτονται την πόλη.

Όλοι πίστευαν ότι τα Σ/Κ οι παραπάνω θα ενέσκηπταν κατά ορδές στην πόλη, γεμίζοντας ασφυκτικά το παραλιακό μέτωπο. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη σήμερα, με το θερμόμετρο να έχει πιάσει ταβάνι.... Three and the cuckoo's band... Ανακεφαλαιώνοντας μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι μέχρι σήμερα τίποτα από τα αναμενόμενα δε συνέβη.

Αυτό βέβαια που δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι.... το ποιος φταίει.

Μήπως

α) σταθήκαμε άτυχοι γιατί οι πολιτικοί μας δεν υπήρξαν ιδιαίτερα ικανοί ώστε να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές στην πόλη, ή β) Μέχρις εκεί φτάνουν οι δυνατότητες της πόλης, μέχρις εκεί μπορεί.

111 Προβολές1 Σχόλιο

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων